VoIP

Er du nysgerrig omkring VoIP, og hvordan det kan give dig mulighed for at foretage opkald til overkommelige priser? Læs videre for at finde ud af, hvordan VoIP fungerer.

Hvad er VoIP?

VoIP er en forkortelse for voice over Internet protocol. Et traditionelt telefonsystem forbinder dig med andre mennesker ved hjælp af et netværk af kobberledninger og andre systemer. Til sammenligning overføres, VoIP opkald via internettet. Hver del af samtalen sendes som en pakke med data til den person, du taler med, og oversættes derefter tilbage til lyd.

VoIP-opkald bruges af millioner af mennesker hver dag. Hvis du nogensinde har arbejdet i en moderne kontorbygning, er der en god chance for, at du allerede har foretaget og modtaget VoIP-opkald ved hjælp af dette system.

Lad os nu se nærmere på, hvordan VoIP-systemer fungerer for at holde dig tilsluttet.

Hvordan fungerer VoIP?

For at foretage og modtage opkald via VoIP-teknologi behøver du ikke at vide, hvordan systemet fungerer i detaljer. Imidlertid er en forståelse på højt niveau af mekanikken i VoIP-tjenesten nyttig.

For at illustrere hvordan VoIP-teknologi virker, lad os antage, at du har en VoIP-løsning lige nu, og at din bedste ven ringer til dig. De følgende trin forklarer, hvordan opkaldet fungerer.

 • Din ven ringer til dit telefonnummer. Dette opkald forbindes i sidste ende med din VoIP-tjenesteudbyder og deres IP-netværk.
 • VoIP-tjenesteudbyderen sender opkaldet til din VoIP-telefon via en internetforbindelse.
 • Du hører lyden af ​​et indgående opkald og besvarer telefonen. Så snart din ven siger hej, begynder du at tale.
 • Efterhånden som opkaldet skrider frem, transmitteres hver lyd fra din samtale frem og tilbage gennem et IP-netværk. VoIP-teknologi transmitterer konstant denne digitale information og omdanner den tilbage til lyd, mens opkaldet fortsætter.
Hvordan fungerer VoIP? - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 9 9percent.svg

Hvordan optimerer du din internetforbindelse til VoIP?

En højhastigheds internetforbindelse er afgørende for at foretage VoIP-opkald. Der er kun én udfordring: Du har sikkert flere enheder i hjemmet og på dit kontor, der samtidig bruger din bredbåndsinternetforbindelse. Når der er for mange krav til din bredbåndsinternetforbindelse, kan det gå ud over din VoIP-forbindelse.

For at undgå skuffelse skal du bruge følgende tips for at optimere din internetforbindelse.

 • Afstanden til den trådløse router. Din computer eller mobilenhed er sandsynligvis forbundet til internettet via wi-fi. Du kan få en hurtigere forbindelse ved at komme fysisk tættere på din router under opkald.
 • Sluk andre enheder og programmer, der bruger din internetforbindelse. Før hvert VoIP-opkald bør du overveje at slukke for apps, der streamer lyd og video (f.eks. videostreamingtjenester som Netflix og internetforbundne videospil). Når disse andre enheder og tjenester afbrydes, vil dit VoIP-opkald sandsynligvis have bedre kvalitet.
 • Hvis ovenstående tips ikke hjælper dig med at optimere din bredbåndsinternetforbindelse, er det næste skridt at ringe til din internetudbyder (ISP). De kan have yderligere tekniske forslag til, hvordan du kan fremskynde din internetforbindelse.
Hvordan optimerer du din internetforbindelse til VoIP? - App - Uploads - 2021 - 09 - Research Resp Time.svg

Hvad er fordelene og ulemperne ved VoIP?

Som enhver teknologi er der fordele og ulemper ved at bruge VoIP. Så før du skifter til en virksomheds VoIP-udbyder og annullerer dine traditionelle telefonsystemer, skal du bruge et par minutter på at forstå fordelene og ulemperne.

Fordele ved VoIP

Omkostningsbesparelser sammenlignet med traditionelle telefonlinjer. Ydermere giver VoIP-tjenesteudbydere ofte større fleksibilitet (du kan f.eks. foretage VoIP-opkald fra din pc, smartphone eller tablet). En yderligere fordel ved VoIP i forhold til en analog telefon er hastigheden. Du kan konfigurere VoIP-telefonsystemer på få minutter eller timer, mens det kan tage meget længere tid at tilmelde dig en analog telefon eller en mobiltelefon.

Ulemper ved VoIP

Du skal have en fungerende bredbåndsforbindelse for at bruge VoIP. En anden potentiel ulempe er den tid, det tager at bruge VoIP fuldt ud, hvis du er vant til at foretage opkald med traditionelle telefonlinjer. Derudover kan strømafbrydelser gøre det udfordrende at få adgang til VoIP med en pc, men du kan stadig bruge en VoIP-mobilapp.

Traditionelle telefonsystemer har også fordele og ulemper du skal overveje. Den største fordel ved traditionelle telefonsystemer er, at de stadig fungerer under en strømafbrydelse. Derudover kræver en analog telefon ikke en internetforbindelse for at foretage opkald. På den anden side er ulempen ved at foretage telefonopkald med en analog telefon de højere omkostninger og manglende fleksibilitet.

Hvad er forskellen på VoIP og unified communications?

Inden du foretager ændringer i din netværksinfrastruktur og køber en IP-telefon til hver medarbejder, kan du overveje, om du i stedet skal vælge unified communication. Der er nogle vigtige forskelle at huske på.

 • Fokus på virksomhedskommunikation. Et samlet kommunikationssystem kombinerer flere funktioner som videokonferencer, lydkonferencer, en mobilapp og en virksomhedstelefontjeneste. I modsætning hertil kan en VoIP-telefon bruges af en enkelt person eller en virksomhed.
 • Omkostningsforskelle. Det er vigtigt at forstå omkostningerne ved dine virksomhedskommunikationsværktøjer. I de fleste tilfælde vil en virksomheds VoIP-udbyder sandsynligvis være billigere end unified communications, især hvis du kun skal foretage telefonopkald.
 • Professionelle tjenester. På grund af kompleksiteten og de mange muligheder, der er involveret i unified communications, skal du muligvis betale for professionelle tjenester (f.eks. konsulenter) for at konfigurere systemet. I modsætning hertil kan VoIP-implementeringer være meget mere ligetil.

Hvordan vælger du den bedste VoIP-udbyder?

Som virksomhedsejer betyder nogle købsbeslutninger mere end andre. Når du vælger en VoIP-tjenesteudbyder, skal du huske, at du vil bruge systemet hver dag. Derfor er det værd at bruge lidt tid på at sammenligne forskellige VoIP-udbydere, før du træffer dit valg. For at forenkle processen skal du som udgangspunkt bruge følgende udvælgelseskriterier.

 • VoIP-tjenesteudbyderens omdømmen – Spørg dine venner og kolleger om forslag til den VoIP-tjenesteudbyder, de bruger. Yderligere, brug lidt tid på at slå online anmeldelser op, der fremhæver fordele og ulemper ved forskellige udbydere (f.eks. stemmekvalitet), så du kan udvikle din shortliste.
 • internationale opkald – VoIP-leverandører har forskellige fremgangsmåder til internationale opkald. Nogle tilbyder ubegrænsede internationale opkald til nogle få lande, mens andre tilbyder internationale opkald til snesevis af steder.
 • sikkerhedsfunktioner – Når dine kunder taler med dig, deler de muligvis fortrolige oplysninger som betalingsoplysninger (f.eks. kreditkortnumre). Det er en af ​​grundene til, at sikkerhed er så kritisk en funktion, når du vælger en VoIP-tjenesteudbyder.
 • servicekvalitet – Er du nogensinde blevet afbrudt, mens du var i gang med et vigtigt telefonopkald? Det er en utrolig frustrerende oplevelse. Med hensyn til servicekvalitet skal du være særlig opmærksom på lydkvaliteten, der tilbydes af VoIP-tjenesteudbyderen. Derudover skal du tjekke, hvilken type kundesupport (f.eks. e-mail, telefon eller chat), der tilbydes af dem.
 • omkostninger – Gå ikke ud fra, at hver månedsplan kan sammenlignes. Nogle kan omfatte yderligere funktioner som videoopkald, SMS og muligheden for at oprette forbindelse til dit customer relationship management (CRM) system.
Hvordan vælger du den bedste VoIP-udbyder? - App - Uploads - 2020 - 11 - Group 581.png

Lav en liste over de vigtigste aspekter (skal f.eks. inkludere international langdistance og inkludere telefonsvarer), før du ser på prisen.

Choose the right VoIP provider

LiveAgent offers plenty of integrations with various VoIP providers so you can pick the right one for you. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Hvad er VoIP?

VoIP er et akronym for voice over internet-protokol. Det er en måde at foretage telefonopkald på ved hjælp af internettet i stedet for et telefonselskab.

Hvordan virker det?

Voice over IP fungerer ved at forbinde din fastnettelefon til internettet og overføre din samtale via et IP-netværk. I sidste ende giver VoIP dig mulighed for at foretage opkald til alle, uanset om de har en fastnettelefon eller en mobiltelefon.

Hvordan optimerer du din internetforbindelse til VoIP?

For at forbedre servicekvaliteten på VoIP-opkald skal du sikre dig, at dataintensive tjenester (f.eks. videostreaming) ikke bruger din bredbåndsforbindelse samtidig med dine opkald. Hvis du alligevel oplever problemer, så prøv at komme tættere på din netværksrouter. Hvis ingen af ​​disse tips virker, så spørg din internetudbyder om yderligere råd.

Hvad er fordelene og ulemperne ved VoIP?

Fordelene ved VoIP inkluderer billige telefontjenester og fleksibilitet (du kan f.eks. bruge din smartphone til at foretage VoIP-opkald). Ulemperne ved VoIP omfatter lejlighedsvise problemer med stemmekvaliteten og kravet om, at du har en bredbåndsforbindelse af høj kvalitet.

Hvad er forskellen på VoIP og unified communications?

VoIP er en teknologi, hvor du kan foretage telefonopkald via internettet i stedet for at bruge mobiltelefoner eller en traditionel telefon. I modsætning hertil er unified communication en pakke af forretningskommunikationsværktøjer, der kan omfatte en faxmaskine, e-mail, telefonopkald, videokonferencer og meget mere.

Hvordan vælger du den bedste VoIP-udbyder?

Start med at definere, hvad der er vigtigt for dig. For eksempel, hvis du har brug for billige internationale opkald, skal du fokusere på VoIP-udbydere, der tilbyder denne funktion. I de fleste tilfælde vil den perfekte løsning tilbyde omkostningsbesparelser, høj servicekvalitet, kundesupport og et fremragende udbyderomdømme.

Tilbage til ordforklaringen Opret en GRATIS konto

  Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

  ×
  Plan en én-til-én samtale og opdag hvordan LiveAgent kan hjælpe din virksomhed.

  Vi er tilgængelige på adskillige datoer

  Planlæg en demo