I den dynamiske verden af kundeservice er jagten på effektivitet og virkning uden ende. Med en imponerende samlet helpdesk-løsningsrate på omkring 95 % er det klart, at virksomheder udnytter innovative værktøjer for at imødekomme og overgå kundernes forventninger. Et sådant værktøj, der skaber bølger, er open source-billetteringssystemet. Men er det det rigtige for dig?
I denne artikel vil vi afmystificere ins og outs af open source-billetter, og fremhæve dets adskillige fordele og potentielle indvirkning på din virksomhedsdrift. Vi vil også give en omfattende gennemgang af de 5 bedste open source helpdesk-systemer, for at give dig indsigt og hjælpe dig med at træffe en velinformeret beslutning. Og for dem, der er klar til tage springet, vil vi guide dig gennem processen med at downloade og bruge et open source-billetteringssystem. Så uanset om du er en garvet professionel eller en nysgerrig nybegynder, vil denne artikel tage dig med på en rejse ind i en verden af open source-billetter.
- Hvad er et open source billetteringssystem?
- Hvorfor bruge et open source billetteringssystem?
- Fordele ved gratis open source billetteringssystemer
- Ulemper ved de gratis open source billetteringssystemer
- Open source vs. gratis proprietær helpdesk-billetteringssystem
- Er det det rigtige valg for dig?
- Forskellige slags open source-billetteringssystemer
- Hvordan vælger du det bedste open source-billetteringssystem?
- Gennemgang af top 5 open source helpdesk-systemer
- Guide til download og brug af et open source-billetteringssystem
- Konklusion
Hvad er et open source billetteringssystem?
For virkelig at dykke dybt ned i begrebet, skal vi først diskutere grundlæggende definitioner. Et open source billetteringssystem, også kendt som et open source helpdesk-system eller software, er et værktøj, der hjælper med at administrere og spore brugeranmodninger. Disse anmodninger, der ofte omtales som ‘billetter’, kan variere fra anmodninger om teknisk support, fejlrapporter, funktionsanmodninger eller enhver anden form for brugerkommunikation.
Udtrykket ‘open source’ betyder, at kildekoden til softwaren er frit tilgængelig for enhver at se, ændre og distribuere. Dette giver mulighed for et højt niveau af tilpasning og tilpasningsevne, da brugere kan skræddersy softwaren til at passe til deres specifikke behov. Det tilskynder også et fællesskab af udviklere til at bidrage til softwarens udvikling, hvilket fører til løbende forbedringer og innovation.
Disse systemer tilvejebringer en central platform for kommunikation, hvilket muliggør bedre samarbejde og gennemsigtighed mellem teammedlemmer. De hjælper også med at organisere og prioritere billetter, hvilket gør det nemmere for supportteams at administrere og løse problemer effektivt.
Interessant nok repræsenterer gratis og open source-software ifølge vurderinger 70-90% af moderne softwareløsninger.
Et eksempel på et open source support billetteringssystem er MantisBT. MantisBT er et webbaseret open source-fejlsporingssystem, der muliggør samarbejde, projektstyring og billetsporing.
Hvorfor bruge et open source billetteringssystem?
Implementering af et open source-billetteringssystem i din daglige drift, er et stort skridt på vej mod at yde fremragende kundeservice. Lad os se på de 5 bedste grunde til, at brug af en open source helpdesk kan være det rigtige valg for din organisation.
Det hjælper med at spare penge
Open-source billetteringssystemer er normalt gratis eller koster betydeligt mindre end proprietære softwareløsninger. Dette kan spare din virksomhed for en betydelig mængde penge, især hvis du er en lille eller mellemstor virksomhed med et stramt budget.
Det har fællesskabsstøtte
Open-source software understøttes af et fællesskab af udviklere og brugere, som kan yde support og hjælpe med at løse problemer. Dette kan føre til hurtigere løsning af problemer og løbende forbedring af systemet.
Det fremmer gennemsigtighed
Du har fuld adgang til kildekoden til open source-software. Denne gennemsigtighed giver dig mulighed for at identificere og rette eventuelle problemer, hvilket sikrer, at systemet er sikkert og pålideligt.
Det er nyskabende
Open source-fællesskabet er kendt for sin innovation. Ved at bruge et open source-billetteringssystem kan du drage fordel af de nyeste teknologiske fremskridt og være på forkant med konkurrenterne.
Det er skalerbart
Open source-systemer er meget skalerbare. Efterhånden som din virksomhed vokser, kan du nemt udvide systemet til at rumme flere brugere og håndtere flere billetter.
Fordele ved gratis open source billetteringssystemer
På grundlag af det foregående punkt lad os diskutere de konkrete fordele ved at bruge open source helpdesk-software.
Omkostningseffektivitet
Selvom vi allerede har været inde på dette punkt, er det for vigtigt til ikke at nævne igen. Med daglige omkostninger der konstant stiger, kommer open source-systemer ofte som et frisk pust. Ifølge en ny undersøgelse, sagde 31%, at omkostningerne ved tilsvarende softwarefunktionalitet ville være 4 gange højere end for open source-software.
Du kan som regel downloade open source-billetteringssystemer gratis eller til en meget lav pris. Dette gør dem ikke kun til fantastiske løsninger til virksomheder med et stramt budget, men de hjælper også med at fordele eksisterende ressourcer for at opnå din organisations fulde potentiale.
Eksempel
En lille IT startup kunne bruge et open source-billetteringssystem til at administrere kundeserviceanmodninger, uden at skulle investere i dyr proprietær software.
Tilpasningsevne
Open-source billetteringssystemer er kendt for at have en vis fleksibilitet og at være meget tilpasselige, da deres kildekode er offentligt tilgængelig. Dette giver dig mulighed for at ændre, tilpasse og forbedre systemet i henhold til dine specifikke behov eller præferencer.
Ved at redigere kildekoden, kan du tilføje nye billetterings-systemfunktioner, forbedre eksisterende eller integrere software med andre kundesupportsystemer. Dette niveau af tilpasning er normalt ikke muligt med proprietære systemer, hvor kildekoden holdes hemmelig og ændringer normalt er begrænsede.
Eksempel
En e-handelsvirksomhed kunne tilpasse et open source-billetteringssystem til at integrere med deres eksisterende CRM- eller ERP-systemer og skabe en nem arbejdsgang for deres kundeserviceteam.
Fællesskabsstøtte
Open source-løsninger udvikles og vedligeholdes af et fællesskab af frivillige. Disse personer bidrager med deres tid og ekspertise for at forbedre systemet, rette fejl og tilføje nye funktioner.
De yder også open source-support til brugere, besvarer almindelige forespørgsler og hjælper med at fejlfinde problemer. Denne samarbejdstilgang fremmer en fællesskabsfølelse og fælles ejerskab, hvilket gør systemet mere robust og pålideligt.
Eksempel
Hvis en virksomhed støder på et problem med deres open source-billetteringssystem, kan de henvende sig til fællesskabet for at få hjælp til fejlfinding og løsning af problemet.
Gennemsigtighed
Som førnævnt, er open source-systemers kildekode offentligt tilgængelig, hvilket giver brugerne mulighed for at forstå præcis, hvordan systemet fungerer. Denne gennemsigtighed sikrer, at der ikke er skjulte funktioner eller sikkerhedssårbarheder. Brugere kan ændre systemet, så det passer til deres behov, hvilket bidrager til dets løbende forbedring.
Eksempel
En musikfestivalarrangør vil måske bruge et open source-billetteringssystem. De kan undersøge koden for at sikre, at den er sikker og pålidelig, og endda tilpasse den til at inkludere funktioner som personlige billetter eller integreret deling af sociale medier, hvilket forbedrer den overordnede brugeroplevelse.
Løbende forbedring
Open source-software bliver ofte opdateret og forbedret af et fællesskab af udviklere. Dette fører til et billetteringssystem, der altid udvikler sig og forbedres, og som hjælper virksomheder med at være på forkant med teknologien.
Eksempel
En tech virksomhed, der bruger et open source-billetteringssystem, kan drage fordel af nye funktioner, såsom AI-drevne assistenter og forbedringer, der jævnligt tilføjes af et fællesskab af udviklere.
Kompatibilitet
Open source billetteringssystemer er designet til at fungere godt sammen med andre systemer, hvilket gør det nemmere at integrere med en anden software og platforme. Dette kan føre til mere strømlinet drift og bedre samlet effektivitet.
Eksempel
En nem e-mail-integration med virksomhedens open source-billetteringssystem gør det muligt automatisk at omdanne kundeserviceanmodninger til billetter.
Ejerskab
I modsætning til proprietære løsninger giver open source-software dig mulighed for at eje softwaren og ikke være bundet til én leverandør. Dette giver dig frihed til at ændre og tilpasse softwaren, som du vil, uden at bekymre dig om licensbegrænsninger.
Eksempel
En virksomhed kan ændre deres open source-løsning til billetteringssystemer, så de passer bedre til deres unikke forretningsprocesser uden at skulle forhandle med en leverandør eller betale for yderligere licenser.
Ulemper ved de gratis open source billetteringssystemer
Fordi ingen løsning er perfekt, er det kun rimeligt at diskutere potentielle ulemper forbundet med open source-billetteringssystemer.
Begrænset support
Open source billethåndteringsløsninger mangler ofte dedikeret kundesupport. Det betyder, at hvis du støder på et problem eller har brug for hjælp til systemet, skal du muligvis stole på fællesskabsforum eller selvhjælpsressourcer.
Eksempel
Hvis der opstår en fejl i systemet, skal du muligvis vente på, at fællesskabet kommer med en løsning, som kan være tidskrævende og ineffektiv, sammenlignet med blot at kontakte en leverandørs kundesupportteam.
Inkonsistente opdateringer
Denne slags projekter vedligeholdes ofte af frivillige og har muligvis ikke regelmæssige opdateringer eller forbedringer. Dette kan føre til forældede funktioner, fejl eller kompatibilitetsproblemer.
Eksempel
Hvis en ny version af dit operativsystem udgives, er billetteringssystemet muligvis ikke umiddelbart kompatibelt, hvilket forårsager forstyrrelser i din kundesupport.
Kræver teknisk ekspertise
Brug og ændring af open source-billetteringssystemet kræver ofte et vist niveau af teknisk viden. Dette kan være en ulempe for virksomheder, der ikke har intern IT-ekspertise.
Eksempel
Hvis du vil tilføje en ny funktion (SMS-meddelelser, brugerdefinerede felter i billetter osv.) eller rette en fejl i systemet, skal du måske ansætte en udvikler, hvilket kan være dyrt.
Open source vs. gratis proprietær helpdesk-billetteringssystem
Nu skal vi nærmere på de vigtigste forskelle mellem open source og gratis proprietære online helpdesk-løsninger. Selvom de kan virke ens, har de tydelige forskelle, der kan påvirke din virksomheds drift betydeligt.
Open source help desk billetteringssystem:
Som du allerede ved, er et open source helpdesk-billetteringssystem en software, hvis kildekode kan modificeres eller forbedres af enhver. Det kræver dog et vist niveau af teknisk ekspertise at ændre og vedligeholde softwaren.
Gratis proprietær helpdesk billetteringssystem:
På den anden side er et gratis proprietært helpdesk-billetteringssystem en software, der er tilgængelig uden omkostninger. Disse systemer er typisk klar til brug og kræver minimal opsætning. De tilbyder dog muligvis ikke det samme niveau af tilpasning som open source-systemer. LiveAgent er et eksempel på et gratis helpdesk-billetteringssystem.
Sammenligning af funktioner
Hvad er forskellen i funktioner og muligheder mellem open source og gratis proprietær helpdesk-billetteringssoftware? Lad os tage et kig på det.
- Tilpasning: Open-source-systemer tilbyder høje niveauer af tilpasning, så du kan skræddersy softwaren til dine specifikke behov. Proprietære systemer som LiveAgent tilbyder, selv om de ikke er ligeså tilpasselige, en brugervenlig grænseflade og er klar til brug som leveret.
- Teknisk ekspertise: Open-source-systemer kræver et vist niveau af teknisk ekspertise for at ændre og vedligeholde. Gratis proprietære systemer er på den anden side designet til brugervenlighed og kræver minimal teknisk kendskab.
- Support: Open-source-systemer leveres muligvis ikke med dedikeret support, så du må forlade dig på fællesskabsforum, for at få hjælp. Gratis proprietære systemer som LiveAgent tilbyder dedikeret support til at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer hurtigt.
- Opdateringer: Open-source-systemer kræver ofte, at du manuelt opdaterer softwaren, hvilket kan være tidskrævende. De fleste gratis proprietære systemer opdaterer automatisk softwaren, hvilket sikrer, at du altid har de nyeste funktioner og sikkerhedsrettelser.
- Antallet af funktioner.: Open-source-systemer mangler måske nogle nogle funktioner, da de er udviklet af entusiaster. På den anden side kan gratis proprietær software tilbyde en bredere vifte af funktioner, da der er et dedikeret team bag dem.
- Skalerbarhed: Open-source-systemer kan være mere skalerbare grundet deres tilpasningsmuligheder. Men gratis proprietære systemer som LiveAgent tilbyder også et betydeligt niveau af skalerbarhed, så du kan opgradere din plan, efterhånden som din virksomhed vokser.
Prissammenligning
Ekstra omkostninger
Selvom open source-systemer ser ud til at være gratis at bruge, kommer de med skjulte omkostninger. Den første omkostning er tid. Open source-systemer kræver meget tid til at konfigurere, opsætte og vedligeholde.
Gratis proprietære helpdesk-billetteringssystemer, som LiveAgent er normalt parat til brug.
Den anden omkostning er brugervenlighed. Open source-systemer mangler ofte de brugervenlige grænseflader og letanvendelige funktioner fra betalte eller gratis proprietære systemer. Det betyder, at du muligvis skal bruge mere tid og ressourcer på at træne dit personale i at bruge systemet effektivt.
Alternativt er gratis proprietære helpdeske typisk nemmere at konfigurere og bruge. Men da de normalt ikke tilbyder det samme niveau af tilpasning eller fleksibilitet, skal du måske bruge mere tid på at tilpasse dine processer, så de passer til systemet, frem for at systemet tilpasser sig til dine processer.
Sikkerhed
Sikkerhed er et stort emne, når det gælder omkostninger. Sikkerhedsbrud kan have ødelæggende finansielle konsekvenser for virksomheder af enhver størrelse.
For eksempel, i 2014 blev Heartbleed bug opdaget i OpenSSL cryptography library, som er et open source-projekt. Denne fejl kan tillade angribere at læse hukommelsen på systemer, der er beskyttet af de sårbare versioner af OpenSSL-software. I 2017 fandt Equifax data breach sted, på grund af en sårbarhed i open source Apache Struts framework.
Sikkerhed kan også være et problem med gratis proprietære systemer. Selvom de måske ikke er så sårbare som nogle open source-systemer, tilbyder de måske ikke det samme niveau af sikkerhedsfunktioner som betalte systemer. De tilbyder muligvis ikke to-faktor-godkendelse eller kryptering. I modsætning hertil leverer LiveAgents gratis helpdesk-software HTTPS- og SSL-kryptering, hvilket gør det til en sikker mulighed.
Hvad er ROI
Open-source helpdesk-løsninger tilbyder en omkostningseffektiv løsning for virksomheder, men return on investment (ROI) er måske ikke så højt som ved at bruge et gratis, funktionsrigt proprietært system. Lad os bruge LiveAgents gratis helpdesk-software som et eksempel her.
Det leverer et omfattende sæt funktioner ud af boksen. Det understøtter multichannel-kommunikation, hvilket giver virksomheder mulighed for at administrere billetter fra e-mail, kundeforum og live chat ét sted.
Du kan også forbedre din gratis billetteringssoftware med funktioner, såsom brugerdefinerede felter, billethistorik, intern billettering, dashboard-rapporter i realtid og mere.
Alle disse funktioner kan forbedre kundetilfredsheden og driftseffektiviteten betydeligt, hvilket fører til et højere ROI (investeringsafkast).
Selvom open source-systemer tilbyder fleksibilitet og omkostningsbesparelser, kan den tid og de ressourcer, der kræves til tilpasning og vedligeholdelse, opveje disse fordele. I modsætning hertil giver gratis proprietær helpdesk-software, såsom LiveAgent, en klar til brug, funktionsrig løsning, der kan levere et højere ROI ved at forbedre kundeservice og effektivitet.
Er det det rigtige valg for dig?
Afhængigt af dine specifikke behov er det en god idé at vælge et open source helpdesk-system. Med sine mange fordele, kan en open source helpdesk-billetteringsløsning være nyttig for mindre virksomheder og startups, der har personale, der er højtkvalificeret inden for softwareudvikling.
På den anden side er der bestemt tidspunkter, hvor det giver mening at bruge et gratis proprietært helpdesk-system som LiveAgent. Hvis du ikke har ressourcerne til at opdatere og vedligeholde systemet internt, kan en gratis proprietær helpdesk-software give den grundlæggende funktionalitet, du har brug for, uden de ekstra omkostninger. Det er også en god mulighed, hvis du lige er begyndt at implementere et helpdesk-system og vil teste forskellige muligheder, før du forpligter dig til en betalt løsning.
LiveAgent tilbyder en 30-dages gratis prøveperiode, som giver dig mulighed for at prøve den fuldt udstyrede software og se, om den passer godt til din virksomhed.
Funktion | Open source billetteringssystem | Gratis proprietært billetteringssystem |
---|---|---|
Brugertilpasning | High | Limited (kommer an på udbyderen) |
Support | Limited | Ja |
Avancerede funktioner | Varies | Ja (kommer an på udbyderen) |
Avancerede funktioner | Ja | Ja (kommer an på udbyderen) |
Sikkerhed | Varies | High (inkluderer regelmæssige opdateringer) |
Support og træning | Fællesskabsdrevet | Professionel support, træningsmuligheder |
Pris | Gratis | Free (mulige betalte tilføjelser) |
Forskellige slags open source billetteringssystemer
Når det kommer til open source billetteringssystemer, er der ingen grænser. Der findes forskellige slags løsninger baseret på forskellige kriterier. Nedenfor vil vi diskutere de 5 mest almindelige slags open source-billetteringsløsninger.
Open source billetteringssystem til projektstyring
Denne slags billetteringssystem er designet til at hjælpe med at styre projekter, ved at spore opgaver, problemer og fejl i forbindelse med et projekt. Det giver teammedlemmer mulighed for at oprette, tildele og spore fremskridt for billetter, som er de individuelle opgaver, der skal udføres.
Dette system indeholder ofte funktioner som tidsregistrering, projektplanlægning, samarbejdsværktøjer og rapporteringsmuligheder.
Open source ITSM billetteringssystem
IT Service Management (ITSM) billetteringssystemer er designet til at styre og strømline IT-serviceprocesser. Disse systemer hjælper IT-teams med at håndtere hændelser, serviceanmodninger, problemer og ændringer mere effektivt.
Open source IT billetteringssystemer inkluderer ofte funktioner som hændelsesstyring, problemhåndtering, forandringsledelse og servicekatalog. Da disse systemer er open source, giver disse IT-teams mulighed for at tilpasse softwaren, så den passer til deres unikke servicestyringsprocesser.
Open source helpdesk styringssystemet
Denne slags billetteringssystem er designet til at administrere kundesupportanmodninger. Det giver supportteams mulighed for at spore, prioritere og løse kundesupportbilletter på en organiseret og effektiv måde.
Funktioner inkluderer ofte multichannel-support, automatiserede svar, billetsporing og selvbetjenings-kundesupportportaler. Som et open source-system kan det tilpasses til at passe til de specifikke behov i en virksomheds kundesupportproces.
Open source CRM billetteringssystem
Customer Relationship Management (CRM) billetteringssystemer er designet til at styre interaktioner med en eksisterende kundebase og potentielle kunder. De hjælper virksomheder med at strømline processer, opbygge kundeforhold, øge salget, forbedre kundetilfredsheden og øge overskuddet.
Open source CRM billetteringssystemer inkluderer ofte funktioner som kontaktstyring, salgsstyring, produktivitetsværktøjer, automatisering af arbejdsgange og integrationer med andre forretningsværktøjer.
Open source problem/fejlsporingssystem
Open source problem/fejlsporings-billetteringssystemer er softwareværktøjer, der bruges til at spore og administrere fejl eller problemer i et projekt. De giver brugerne mulighed for at rapportere problemer, tildele opgaver og overvåge fremskridt. Funktioner inkluderer specialtilpassede arbejdsgange, e-mail-meddelelser og integration med versionskontrolsystemer.
Hvordan vælger du det bedste open source billetteringssystem?
Så hvordan vælger man det korrekte open source billetteringssystem til virksomheden? Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, vil vi diskutere et par vigtige faktorer, du bør overveje.
- Brugervenlighed: Selvom vi stadig taler om mere krævende open source-systemer, så prøv at bruge et, der er overskueligt for dit team og relativt brugervenligt.
Tilpasning: De fleste open source software er meget tilpasselige, men der er stadig en lille variation. Vurder dine behov og undersøg derefter fleksibiliteten af en bestemt løsning.
Integration: Selvom open source-software generelt kan gøres kompatibel med mange applikationer, er der et spørgsmål om tilgængelighed. Inden du træffer en beslutning, skal du undersøge, hvor nemt det er at integrere med andre systemer og værktøjer. Dette kan omfatte e-mail-systemer, CRM-software, sociale mediekanaler osv.
- Support og fællesskab: Da det er open source, skal du tjekke, om der er et stærkt fællesskab bag det. Et godt fællesskab kan yde support, opdateringer og forbedringer til systemet.
- Sikkerhed: Systemet bør have robuste sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte dine data og dine kunders oplysninger.
- Pris: Selvom open source-systemer generelt er gratis, kan der være omkostninger forbundet med tilpasning, implementering, support og vedligeholdelse. Overvej disse potentielle omkostninger, når du vælger et system.
Funktioner: Overvej hvilke nøglefunktioner, der er vigtige for din virksomhed. Dette kunne omfatte automatiserede svar, billetrouting, kundeselvbetjeningsmuligheder osv. Se på allerede eksisterende funktioner, såvel som dem, du potentielt selv kan tilføje, og vanskelighederne ved implementering.
- Pålidelighed: Systemet skal være pålideligt og ikke tilbøjeligt for nedbrud eller nedetid. Tjek anmeldelser eller spørg andre brugere om deres erfaringer med systemet.
Husk, det bedste gratis helpdesk-software eller billetteringssystem for dig afhænger af dine specifikke behov og omstændigheder. Det er en god idé at teste et par forskellige systemer, før du træffer en endelig beslutning.
Gennemgang af top 5 open source helpdesk-systemer
1. osTicket
osTicket er et open source-billetteringssoftware designet til at hjælpe virksomheder med at håndtere kundeforespørgsler og -klager mere effektivt. Denne løsning understøtter flere sprog, hvilket gør den til et alsidigt værktøj for virksomheder i over 190 lande.
osTicket funktioner
Her er nogle funktioner, du kan finde i osTickets arsenal :
- Brugerdefinerede felter
- Billetfiltre
- Forbyggende agentkollision
- Kundeportal
- Service level agreements (SLA)
- Avanceret søgning
Fordele og ulemper
Fordele
- Systemet er yderst tilpasseligt
- Den leveres med selv-hosted helpdesk og cloud-hostede muligheder
- Systemet er nemt at sætte op og bruge
Ulemper
- Nogle filtyper understøttes ikke som vedhæftede filer
- Grænsefladen er lidt uddateret
- Udgivelsen af nye versioner kan tage ret lang tid
osTicket priser
Softwaren er tilgængelig som en open source-løsning, som er gratis, samt en Cloud-hosted mulighed, der starter ved $12 pr. agent/måned. Der er også en Virtual Appliance, der kræver, at du kontakter osTicket-teamet for at få et tilbud.
Cloud-hosted mulighed for softwaren tilbyder en 30-dages gratis prøveperiode for at prøve den.
Forfatterens mening
OSTicket er et solid open source-billetteringssoftware, som jeg synes, er ret nyttig til at håndtere kundeserviceanmodninger. Dens brugervenlige grænseflade er en af dens stærkeste punkter. Softwaren tilbyder også mange tilpasningsmuligheder, så du kan skræddersy den til dine specifikke behov.
Selvom OSTicket er funktionsrig, har den dog en stejl indlæringskurve, især for dem, der ikke er teknisk kyndige. Manglen på en omfattende brugervejledning øger også udfordringen med at komme i gang med softwaren.
Når det kommer til ydeevne er OSTicket generelt pålidelig, men der er nogle få sporadiske afmatninger og nedbrud, især når der er tale om en stor mængde billetter. Dette kan være frustrerende, især i den travleste tid på døgnet, hvor hurtig reaktion på kundeforespørgsler er afgørende.
På trods af disse ulemper forbliver OSTicket et godt valg for virksomheder, der leder efter en open source billetteringsløsning.
2. Faveo Helpdesk
Faveo Helpdesk er et kundesupport billetteringssystem, der tilbyder automatiseret billethåndtering, en vidensbase og en kunde-selvbetjeningsportal. Interessant nok stammer navnet ‘Faveo’ fra latin, hvilket betyder ‘understøtter’, hvilket afspejler virksomhedens involvering i kundetilfredshed.
Faveo Helpdesk-funktioner
For at forbedre softwarens funktionalitet kan du parre Faveo Helpdesk med Facebook, X (Twitter), WhatsApp, MSG91 og Microsoft Active Directory.
Nedenfor er nogle indbyggede funktioner, som Faveo Helpdesk tilbyder:
- Billet arbejdsgang
- Dåsesvar
- Billetvolumen trends rapport
- Interne noter
- Indbygget vidensbase
- Flere service level agreements (SLA) politikker
Fordele og ulemper
Fordele
- Responsiv og enkel brugergrænseflade
- Pålidelig og kyndig support
- Omfattende tilpasningsmuligheder
Ulemper
- Det kan være svært at installere et andet OS end Ubuntu
- Nogle konfigurationsmuligheder kan være svære at forstå
- Menu- og administratorfunktioner, kan være lidt forvirrende for nye brugere
Faveo Helpdesk priser
Prisen her er lidt kompleks. Faveo Helpdesk tilbyder to hovedmuligheder: Faveo Self Hosted og Faveo Cloud.
I den self-hostede helpdesk-kategori er der 4 kategorier: Helpdesk – Perpetual, Servicedesk – Perpetual, Helpdesk – Recurring, Servicedesk – Recurring. Hver af dem har 4 prispakker.
Helpdesk – Perpetual: Help Desk Freelancer er gratis, Help Desk Startup med et engangsgebyr på $691, Help Desk SME med et engangsgebyr på $1,382 og Help Desk Enterprise, som kræver, at du kontakter Faveos team for et tilbud.
- Servicedesk – Perpetual: Servicedesk Freelancer er gratis, Servicedesk Startup med et engangsgebyr på $1,469, Servicedesk SME med et engangsgebyr på $2,938, og Servicedesk Enterprise, som kræver, at du kontakter Faveos team for et tilbud.
Helpdesk – Recurring: Help Desk Freelancer er gratis, Help Desk Startup koster $72, med månedlig fakturering, Help Desk SME koster $144, med månedlig fakturering og Help Desk Enterprise, som kræver, at du kontakter Faveos team for et tilbud.
Servicedesk – Recurring: Servicedesk Freelancer er gratis, Servicedesk Startup koster $108, med månedlig fakturering, Servicedesk SME koster $216, med månedlig fakturering og Servicedesk Enterprise, som kræver, at du kontakter Faveos team for et tilbud
Faveo Cloud tilbyder to primære prismuligheder:
- Help Desk, koster $13 pr. agent/måned, der faktureres årligt, eller $15 pr. agent/måned, der faktureres månedligt.
- Service Desk, koster $25 pr. agent/måned, der faktureres årligt, eller $30 pr. agent/måned, der faktureres månedligt.
Forfatterens mening
Faveo Helpdesk er et omfattende værktøj, der i betydelig grad har strømlinet min kundeservicedrift. Softwaren er brugervenlig med en intuitiv grænseflade, der gør det nemt at navigere gennem forskellige funktioner.
Softwaren er dog ikke uden sine mangler. Den indledende opsætnings- og konfigurationsproces kan være ret kompleks, især for ikke-tekniske brugere. Der er ofte behov for manuelle og online vejledninger for at forstå, hvordan man korrekt konfigurerer systemet. Derudover er der nogen gange fejl og problemer med softwaren, som kan forstyrre arbejdsgangen.
Et andet område, hvor Faveo Helpdesk kunne forbedres, er i dens rapporteringsfunktion. Selvom det giver grundlæggende rapporter, er manglen på avancerede analyser og tilpassede rapporter en væsentlig ulempe.
På trods af disse problemer forbliver Faveo Helpdesk et pålideligt og effektivt helpdesk-værktøj til kundeservicedrift. Overordnet set er Faveo et pålideligt valg for virksomheder, der ønsker at forbedre deres kundeserviceeffektivitet, men vær forberedt på at bruge noget tid på at lære og opsætte systemet.
3. HelpDeskZ
HelpDeskZ er en open source helpdesk gratis mulighed, designet til at strømline kundeservice-funktioner. Det er et PHP-baseret billetteringssystem, der bruger MySQL til datalagring, hvilket gør det til en fleksibel løsning for virksomheder af alle størrelser. HelpDeskZ er helt gratis at bruge og er afhængig af fællesskabsbidrag til udvikling og vedligeholdelse.
HelpDeskZ funktioner
Dette open source software omfatter mange fællesskabsudviklede funktioner, herunder:
- Dåsesvar
- Brugerdefinerede felter
- Massehandlinger
- E-mail piping
- Flersprogede muligheder
- Billetprioritering
Fordele og ulemper
Fordele
- Grænsefladen er brugervenlig og intuitiv
- Software er open source og helt gratis
- Medfølgende funktioner er kompatible med mange systemer
Ulemper
- Nogle brugere synes måske, at antallet af funktioner er begrænsende
- Mangel på regelmæssige opdateringer
- Mangler kvalitets-demodokumentation
HelpDeskZ priser
Softwaren er open source og helt gratis.
Forfatterens mening
HelpDeskZ er et solidt open source billetteringssoftware, hvilket er en stor bonus for dem, der ønsker at tilpasse det til deres specifikke behov. Det tilbyder en række nøglefunktioner og en intuitiv brugergrænseflade.
Selvfølgelig er softwaren ikke uden sine ulemper. Jeg kan se, hvordan manglen på regelmæssige opdateringer kan være et problem for mange brugere. I betragtning af, at det er et open source-software, er det forståeligt, at opdateringer muligvis ikke er så hyppige som med betalt software. Dette kan dog føre til, at visse fejl eller problemer ikke bliver løst rettidigt.
I det hele taget er HelpDeskZ et solidt valg for dem, der leder efter omkostningseffektiv, open source billetteringssoftware. Det tilbyder en række funktioner, der væsentligt kan forbedre effektiviteten af din kundeservice.
4. Zammad
Zammad er et open source-billetteringssoftware designet til at forbedre kundeinteraktioner gennem effektiv kommunikation og billethåndtering. Et interessant faktum: navnet “Zammad” er bayersk og står for “sammen”.
Zammad funktioner
Nogle af Zammads integrationer inkluderer Kibana, Slack, Microsoft 365 og sociale medieplatforme, såsom Facebook, X (Twitter), Telegram og mange flere.
Zammad tilbyder mange værdifulde funktioner, såsom:
- Bundle eller split billetter
- Tags
- Vidensbase
- Mobilvisning
- Individuelle felter
- Historik på ændringer
Fordele og ulemper
Fordele
- Moderne grænseflade, der er nem at bruge
- Systemet er nemt at integrere grundet REST API
- SSO er inkluderet lige ud af kassen
Ulemper
- Sammenlignet med noget proprietær software kan det virke klodset
- Mobilversionen er ikke særlig responsiv
- Mange billetmængder kan gøre systemet langsommere
Zammad priser
Zammad tilbyder både hosted og selvhostede helpdesk-softwaremuligheder. Den hostede løsning består af tre prisniveauer: Starter for €5 pr. agent/måned, der faktureres årligt, Professional for €15 pr. agent/måned, der faktureres årligt, og Plus for €24 pr. agent/måned, der faktureres årligt.
Muligheden for selvhostede billetteringssystem inkluderer også tre hovedprispakker: Business for €2,499 årligt, Enterprise for €4.999 årligt og Corporation for €9.999 årligt.
Forfatterens mening
Zammad er en brugervenlig og solid billetteringssoftware inklusive en lang række funktioner. Dens evne til at integrere med andre platforme såsom Slack og X (Twitter) er også et stort plus, da det giver mulighed for problemfri kommunikation og samarbejde.
På den anden side er et af de vigtigste problemer, jeg er stødt på, manglen på detaljeret rapportering og analyser. Selvom det giver grundlæggende rapporter, svigter det, når det kommer til at give dybdegående indsigt, der kan hjælpe med at træffe strategiske beslutninger. Derudover kunne mobilappen bruge nogle forbedringer. Det halter ofte bagud og har nedbrud, hvilket kan være ret frustrerende, når du forsøger at løse kundeforespørgsler.
På trods af nogle ulemper har min overordnede erfaring med Zammad stort set været positiv, og jeg vil anbefale den på grund af dets kernefunktioner og integrationsmuligheder.
5. UVdesk
Med over 45,883 downloads, er UVdesk en populær SaaS og open source helpdesk billetterings-håndteringssoftware, designet til at strømline kundesupportprocesser. UVdesk er bygget på Symfony PHP framework og kan tilpasses til forskellige forretningsbehov.
UVdesk funktioner
Du kan parre UVdesks system med forskellige tredjepartsapplikationer, herunder Shopify, PrestaShop, Magento, og OpenCart.
Lad os se på nogle af UVdesks indbyggede funktioner:
- Billetttråde
- Mail til billet
- E-mail piping
- Billet-videresendelse
- Hemmelige noter
- Vidensbase
Fordele og ulemper
Fordele
- Systemet er tilgængeligt som SaaS og open source
- Pålidelig og kyndig support
- Systemet er nemt at bruge
Ulemper
- Nogle gange fejl i open source-løsningen
- Opsætning og implementering kan være udfordrende
- Nogle gange problemer med mail routing
UVdesk priser
Den første Open Source-mulighed er gratis. De resterende to prismuligheder er: Pro koster $8 pr. agent pr. måned, når de faktureres årligt eller $11 månedligt, med minimum 2 agenter. Pro-niveauet inkluderer også en 30-dages gratis prøveperiode. Det sidste, Enterprise-niveau, koster $15 pr. agent pr. måned, når det faktureres årligt eller $18 månedligt, med minimum 2 agenter.
Forfatterens mening
UVdesk er et pålideligt billetteringssoftware, der tilbyder både open source og SaaS-løsninger. Softwarens grænseflade er brugervenlig og intuitiv, hvilket gør det nemt at finde rundt i, selv for førstegangsbrugere. Evnen til at integrere med forskellige platforme som sociale medier, e-handel og e-mail er et stort plus, da det giver mulighed for et centraliseret system til håndtering af kundeforespørgsler.
Jeg skal dog lige nævne nogle problemer, jeg stødte på, mens jeg interagerede med dette billetværktøj. Den vigtigste var det, at systemet nogle gange haltede bagefter, hvilket kan være frustrerende, når man har med et stort antal billetter at gøre. Desuden kunne den mobile version af softwaren forbedres. Den mangler nogle af de funktioner, der er tilgængelige på desktopversionen, hvilket kan være ubelejligt.
Kundesupporttjenester leveret af UVdesk er prisværdige. De er responsive og altid klar til at hjælpe med eventuelle problemer eller forespørgsler. Softwaren kunne dog drage fordel af mere omfattende dokumentation eller vejledninger, for at hjælpe brugerne med at forstå og udnytte alle dens funktioner effektivt.
I det hele taget er UVdesk et godt billetteringssoftware med en række nyttige funktioner. Selvom det har nogle områder, der kunne bruge forbedringer, kan jeg stadig se, at UVdesk er et værdifuldt værktøj for mange kundesupportteams.
Guide til download og brug af et open source billetteringssystem
Så hvordan downloader, installerer og bruger du en open source billetteringsløsning? Her er en grundlæggende guide for at komme i gang.
Del 1: Download af et open source billetteringssystem
Trin 1: Vælg et system
Før du kan downloade et billetteringssystem, skal du vælge et, der passer til dine behov. Der er mange open source billetteringssystemer tilgængelige, såsom osTicket, OTRS, Request Tracker og Zammad. Hver har sine styrker og svagheder. Overvej faktorer som brugervenlighed, tilpasningsmuligheder og typen af tilgængelig support.
Trin 2: Vælg den rigtige version
De fleste open source-billetteringssystemer tilbyder forskellige versioner til forskellige operativsystemer. Sørg for at downloade den version, der matcher dit operativsystem.
Trin 3: Download og installer nødvendige afhængigheder
Nogle billetteringssystemer vil måske kræve yderligere software for at fungere korrekt. Disse er kendt som afhængigheder. Projektets hjemmeside bør angive alle nødvendige afhængigheder og give links til at downloade dem.
Trin 4: Download softwaren
Når du har valgt et system, skal du gå hen på projektets hjemmeside og se efter downloadlinket. Dette findes normalt i hovednavigationsmenuen eller på en dedikeret downloadside. Klik på linket for at starte download.
Trin 5: Brug en softwareinstallationsguide eller installer manuelt
Efter at have downloadet softwaren og eventuelle nødvendige afhængigheder, skal du installere dem på dit system. Dette kan gøres ved hjælp af et softwareinstallationsprogram, som automatiserer processen, eller gennem manuel installation, som giver dig mere kontrol, men også er mere kompleks.
Del 2: Brug af et open source billetteringssystem
Trin 1: Konfigurer systemet
Efter installationen skal du konfigurere billetteringssystemet, så det passer til dine behov. Dette involverer normalt opsætning af kategorier for billetter, definering af brugerroller og tilpasning af systemets udseende og følelse.
Trin 2: Skab billetter
Når systemet er konfigureret, kan du begynde at skabe billetter. Dette involverer normalt udfyldelse af en formular med detaljer om problemet, såsom problembeskrivelsen, det pågældende system og prioritetsniveauet.
Trin 3: Håndtere billetter
Når en billet er blevet skabt, kan den tildeles et team eller en person til løsning. Billetteringssystemet burde have værktøjer til at spore fremskridt for billetter, opdatere deres status og kommunikere med den person, der har indsendt billetten.
Trin 4: Skabe rapporter
De fleste billetteringssystemer inkluderer også rapporteringsfunktioner, som giver dig mulighed for at analysere billetdata og identificere tendenser. Dette kan være nyttigt for at forbedre dine processer og identificere almindelige kundeproblemer.
Trin 5: Træn dit team
Når systemet er korrekt sat op og tilpasset, skal du træne dit team i, hvordan de bruger det. Dette kan involvere at oprette en brugervejledning gennem din interne vidensbase, afholde en træningssession eller give personlig træning.
Trin 6: Vedligehold systemet
Opdater regelmæssigt systemet for at sikre, at det kører uden problemer og sikkert. Dette kan involvere installation af opdateringer, sikkerhedskopiering af data og fejlfinding af problemer.
Husk, at de nøjagtige trin for at downloade og bruge et open source-billetteringssystem vil variere, afhængigt af den software, du bruger. Sørg for, at du er på forkant med produktdokumentationen, fællesskabsforum og andre ressourcer, der er afgørende for en problemfri drift af open source-softwareløsninger.
Konklusion
Afslutningsvis tilbyder open source-billetteringssystemer en kraftfuld og omkostningseffektiv løsning til håndtering af kundeserviceanmodninger. De giver et højt niveau af tilpasning, fællesskabsstøtte og løbende forbedringer, hvilket gør dem til et fremragende valg for virksomheder af alle størrelser.
Men de har også deres eget sæt af udfordringer, herunder behovet for teknisk ekspertise, inkonsistente opdateringer og begrænset support. Derfor er det meget vigtigt at overveje dine specifikke behov og ressourcer, før du vælger et open source-billetteringssystem.
I denne artikel har vi undersøgt alle enkeltheder af open source-billetteringssystemer, herunder deres fordele, potentielle ulemper, og hvordan du vælger det bedste til din virksomhed. Vi har også gennemgået nogle af de bedste open source-helpdesk-systemer og givet en guide til, hvordan du downloader og bruger dem.
Husk, at nøglen til succesfuld kundeservice ikke kun handler om de værktøjer, du bruger, men hvordan du bruger dem. Uanset om du vælger et open source-system eller et proprietært system, er det vigtigste at sikre, at det opfylder dine forretningsbehov og forbedrer din kundeserviceoplevelse. Så tag springet, udforsk verden af open source-billetter, og tag din kundeservice til nye højder.
Ready to revolutionize your customer service?
Try LiveAgent's ticketing software with a 30-day free trial. Sign up now!
Del denne artikel