Mail loop

Hvad er en mail loop?

Mail loop er en uønsket kædereaktion, som kan opstå under mailkommunikation. Årsagen til dette er automatisk bekræftelse af e-mails konfigureret på din software. Hver gang en maskine med forudkonfigureret e-mail-svar modtager en e-mail, sender den et automatisk svar til afsenderen. Men hvis afsenderen også besidder denne funktion, skabes der en endeløs mail loop mellem disse to maskiner.

Mail loops kan forårsage en række problemer, såsom at fylde din e-mail-indbakke, opbruge oplagringen, hvis der er vedhæftet store filer, og muligvis overbelaste kommunikationssystemer. For at forhindre disse e-mail-leveringsproblemer er det vigtigt at sikre, at din server er konfigureret korrekt og er i stand til at håndtere indgående e-mail-beskeder korrekt. Inkorporering af filtre og regler samt opsætning af værktøjer til at overvåge og opdage eventuelle loops er en god idé til forebyggelsesforanstaltninger. Det er også afgørende at være i stand til at identificere og fejlfinde mail loop, før den bliver en hindring eller et problem.

Monitor your emails

Hvad forårsager en mail loop?

En looping-meddelelse kan være forårsaget af en fejl i konfigurationen af ​​mailservere. Denne fejl kan opstå, hvis serveren forkert fortolker modtagerens e-mail-adresse eller har en dårlig e-mail-routing konfiguration, hvilket får den til at sende beskeden tilbage til den oprindelige afsender i stedet for at levere den til den tilsigtede modtager.

Som tidligere nævnt, kan det også ske, når en e-mail-adresse med autosvar sender en besked til en anden adresse, der også har en automatisk responder, og derfor skaber en loop af mail.

Andre faktorer, der kan bidrage til en e-mail loop, omfatter:

 • Forkerte eller forældede DNS-registreringer
 • Forkert konfigurerede mailserverindstillinger
 • Forkert konfigureret e-mail-videresendelse
 • Inkompatibilitet mellem mailservere

Samlet set kan det være forårsaget af en række forskellige faktorer, men er typisk resultatet af en fejlkonfiguration eller fejl på en eller flere servere.

Hvordan kan en mail-loop opstå? (Eksempler)

Her er et par eksempler på, hvordan e-mail loops kan opstå:

 • Lad os nu sige at en kunde sender en e-mail til en helpdesk og beder om hjælp til et bestemt problem. Dog er helpdesk-softwaren konfigureret til automatisk at svare på alle indgående beskeder. På samme måde er kundens e-mail konfigureret til også at svare automatisk, hvilket udløser en kædereaktion af automatiske svar mellem dem.
 • Et andet scenarie kan være, hvis nogen har adskillige e-mail-konti og har konfigureret deres e-mail-servere til at videresende meddelelser fra en konto til en anden. De videresendte beskeder kan udløse det automatiske svar, hvilket forårsager en loop af beskeder, der vil blive sendt frem og tilbage mellem disse konti.

Er der fælles mønstre for mail loop?

Selv om e-mails loops kan forekomme på forskellige måder afhængigt af den specifikke konfiguration af afsenderens og modtagerens e-mailsystemer, er der få fælles mønstre, som vi ofte ser i mail loops.

Det mest almindelige mønster er formentlig brugen af ​​email autosvar, der er konfigureret til automatisk at svare på indgående e-mail-beskeder. Hvis både afsenderen og modtageren af ​​en e-mail har konfigureret deres e-mail-systemer til automatisk at svare på indgående meddelelser, ender de automatiske svar med at udløse hinanden, hvilket i sidste ende skaber en evindelig mail loop.

Et andet almindeligt mønster er brugen af ​​regler for videresendelse af e-mail, der forårsager, at meddelelser sendes frem og tilbage mellem 2 eller flere e-mail-konti. Dette kan ske, hvis videresendelsesreglerne ikke er konfigureret korrekt, eller hvis de udløses af de automatiske svar, der genereres af e-mail-autosvaret som tidligere nævnt.

I begge disse tilfælde er nøglen til at forhindre det, at omhyggeligt at konfigurere din e-mail autoresponder og videresendelsesindstillinger. Hvis du har mistanke om, at der er opstået en mail loop, er det vigtigt hurtigt at gribe ind, for at forhindre yderligere problemer og undgå overbelastning af lagringen.

Hvis du har identificeret en mulig mail loop, er følgende en liste over nogle få specifikke trin, du kan tage for at forhindre e-mails i at loope:

 • Prøv at undersøge e-mail-overskrifterne på visse e-mails for at hjælpe dig med at bestemme den nøjagtige søgesti, som disse e-mails har, og identificere eventuelle potentielle problemer.
 • Tjek afsenderens og modtagerens e-mailadresser for at se, om de samme adresser bliver brugt gentagne gange. Hvis det er tilfældet, kan det indikere en mail loop.
 • Brug diagnosticeringsværktøjer eller diagnosticeringssoftware til at analysere meddelelserne og forsøge at identificere eventuelle potentielle problemer, der kan forårsage loop.
 • Prøv manuelt at gennemgå alle meddelelserne for at se, om der er nogen åbenlyse fejl.
 • Foretag ændringer i den automatiske svarkonfiguration af dine e-mail-systemer, eller opdater din e-mail-software.
 • Hvis du stadig ikke er i stand til at løse problemet på egen hånd, kan du overveje at søge hjælp fra din e-mailudbyder eller teknisk support, som muligvis kan hjælpe dig yderligere med dette problem.

Hvordan spiller e-mail-overskrifter en rolle i at afsløre og forhindre e-mail loops?

En måde at identificere og registrere e-mail loops er gennem e-mail overskrifter. Men hvad er en e-mail overskrift, og hvor finder du den? E-mail overskriften er en del af meddelelsen, hvor du kan finde nødvendige oplysninger om afsenderen af ​​e-mailen, modtageren, dato og tidspunkt meddelelsen blev sendt, og andre detaljer. Når du sender en e-mail, føjes overskriften til meddelelsen af ​​afsenderens e-mail-server og inkluderes i meddelelsen, når den bliver overført til modtagerens e-mail-server.

Sporing af stien til en e-mail loop ved hjælp af e-mail overskrifter

E-mail overskriften kan bruges til at spore den sti, som en e-mail-meddelelse tager, når den sendes fra afsender til modtager, hvilket kan hjælpe med at identificere, hvornår der sker en loop.

For eksempel, hvis en meddelelse sendes fra person A til person B, og person B’s e-mail-server sender et automatisk svar, vil overskriften på svaret indeholde detaljer om den originale e-mail fra person A. Hvis person A’s e-mail-server derefter automatisk sender et andet automatisk svar, vil overskriften på det svar indeholde oplysninger om den originale e-mail fra person B, og så videre. Ved at undersøge overskrifterne på disse e-mails er det muligt at se mønsteret af beskeder, der sendes frem og tilbage, og derfor identificere, at der sker en loop.

E-mail overskrifter kan også bruges til at finde og identificere en e-mail loop ved at lede efter bestemte mønstre eller indikatorer i de overskrifter, der er forbundet med loops.

For eksempel kan en e-mail loop ofte identificeres ved at have flere “Modtaget”-overskrifter i meddelelsen, hvilket indikerer, at den samme e-mail er blevet transmitteret og modtaget flere gange.

Mange “Message-ID” overskrifter

En anden almindelig indikator for en e-mail loop er, at der er ​​flere “Message-ID” overskrifter, som er specifikke og unikke identifikatorer, der er tildelt hver besked. Hvis det samme meddelelses-ID tilfældigvis vises flere gange i overskrifterne på en meddelelse, kan det være en klar indikation af, at der sker en loop.

Example of email message ID

Specifikke e-mail-konti

E-mail overskrifter kan også bruges til specifikt at identificere de e-mail-konti, der er direkte involveret i den loop, hvilket kan være meget nyttigt til at løse og fejlfinde problemet.

For eksempel kan overskrifterne markeret “Fra” og “Til” hjælpe dig med at identificere afsenderen og modtageren af ​​meddelelsen, og “Emne”-overskriften kan bruges til at identificere det specifikke emne i e-mailen.

Ved at undersøge disse og andre overskrifter er det muligt at få et mere detaljeret overblik over e-mail loop og tage passende forholdsregler for at stoppe loop og forhindre yderligere problemer.

Er der en RFC-protokol, der hjælper med at beskytte mod e-mail loops?

Ja, der er forskellige RFC-dokumenter (Request for Comments), der giver vejledning i, hvordan man forhindrer e-mail loops.

Et dokument er RFC 3834, med titlen “Recommendations for Automatic Responses to Electronic Mail,” (“Anbefalinger for automatiske svar på elektronisk post”), som giver anbefalinger til konfiguration af e-mail-autorespondersystemer for at undgå e-mail loops.

Et andet relevant dokument er RFC 5321. Dette dokument har titlen “Simple Mail Transfer Protocol”. Den definerer standardprotokollen for afsendelse og modtagelse af e-mail-beskeder over internettet. Den indeholder også et afsnit om “Mailbox Loop Avoidance”, som beskriver en række teknikker, der kan bruges til at forhindre dårlige mail loops. Dette kan for eksempel omfatte begrænsning af antallet af gange, en besked kan videresendes, og bryde besked-loops sendt frem og tilbage mellem mailbokse.

Konklusion

Samlet set kan der være en række faktorer, der kan forårsage looping af e-mail-beskeder. For at kunne forhindre det i at ske, er det vigtigt at dobbelttjekke, om din server er konfigureret korrekt, og at den også er i stand til at håndtere alle de indgående beskeder korrekt, uden at forårsage unødvendige og uønskede problemer.

Looking to streamline your email communication and improve customer satisfaction?

Simplify your inbox with LiveAgent's email management system and stay on top of customer inquiries with ease.

Frequently asked questions

Hvad betyder en mail loop?

En e-mail loop er en loop forårsaget af e-mailservere, scripts eller e-mailklienter, der genererer automatiske svar. Det virker således, at hvis et autosvar udløser et andet autosvar på den anden side, oprettes en e-mail-loop. Denne proces kan fortsætte, indtil mailboksen er låst, eller grænsen for afsendelse af post er nået.

Hvordan undgår jeg mail loops?

For at undgå message loops kan du tilføje passende tags og filtre for at tillade systemet at genkende meddelelsen og stoppe loop med at køre. Dette kan også gøres manuelt, hvis nogen har adgang til din indbakke.

Hvorfor er mail loops skadelige for effektiviteten af en virksomheds kommunikation?

Loop mail spilder systemressourcer, fylder din e-mail-indbakke og sender fejl-NDR'er eller afvisningsmeddelelser til de oprindelige afsendere. Dette påvirker både virksomhedens kommunikationsresultater og kan overbelaste det kommunikationsansvarlige system.

Tilbage til ordforklaringen Opret en GRATIS konto

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×
Plan en én-til-én samtale og opdag hvordan LiveAgent kan hjælpe din virksomhed.

Vi er tilgængelige på adskillige datoer

Planlæg en demo