^Grafisk design^ tjekliste

Grafisk design tjekliste

Der er mange elementer at overveje, når du designer grafik, og det er vigtigt at lave din research, før du går i gang. Brug denne praktiske tjekliste til at hjælpe dig.

Hvad er en grafisk design tjekliste?

En grafisk design tjekliste er en liste over elementer, du bør tjekke, før du udgiver noget indhold. Du skal tænke over, hvordan hvert aspekt relaterer sig til dine specifikke mål.

Vigtigheden af en grafisk design tjekliste

Det hjælper med at undgå at lave almindelige fejl. Det sikrer også, at din grafik er nøjagtig og ser professionelt ud. Desuden hjælper det med at producere grafik af høj kvalitet, der vil få din virksomhed til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Hvem kan drage fordel af en grafisk design tjekliste

 • Virksomhedsejere kan skabe nøjagtig og professionelt udseende grafik til deres websteder, brochurer og andet reklamemateriale. De kan endda bruge det til at organisere deres præferencer og processer for, hvordan man finder en grafisk designer.
 • Grafiske designere kan sikre, at deres design er nøjagtige og opfylder deres kunders krav. De kan også bruge det som et værktøj til at forbedre kvaliteten af deres arbejde og producere design af høj kvalitet til tiden.
 • Marketingteams kan levere grafik hurtigere og mere præcist eller orientere grafiske designere om, hvordan man gør det.

Udforsk grafisk design tjekliste

Begrebsmæssige fase

Grafisk design tjekliste
En designbrief er et dokument, der giver alle relevante oplysninger om et projekt. Det bør indeholde: formålet med designet hvem målgruppen er hvad de specifikke krav er (f.eks. filtype og dimensioner) andre relevante oplysninger Hvorfor er et designbrief vigtig? Det giver dig al den information, du har brug for, for at begynde at arbejde på et projekt. Hvis nogle af de kritiske elementer mangler, kan det føre til fejl og forsinkelser senere i processen. Notepad with design Hvordan laver man et designbrief? Du kan selv skrive et brief, men det er bedst at få din klient til at gøre det. På denne måde vil det leve op til deres forventninger fra begyndelsen. Hvilke værktøjer skal du bruge til at lave et designbrief? Der er ingen grund til at bruge et professionelt vektorbaseret design- og tegneprogram i dette trin. Du kan blot bruge Google Docs eller et andet tekstbehandlingsprogram.
Research er afgørende for at skabe billeder af høj kvalitet, der præcist formidler budskabet. Sørg for at indsamle oplysninger om det emne, du kommunikerer, samt eventuelle relevante konkurrentdesigns. Hvorfor er research vigtig? Det hjælper dig med at lære mere om dit publikum, og hvad de leder efter med hensyn til det visuelle. Du skal sikre dig, at informationen eller konceptet, der kommunikeres, er klart og ikke forvirrer dem. Hvordan udfører man research? Tag et kig på andre designs i din branche og konkurrenternes brands. I henhold til designpræferencerne hos forbrugerne på det pågældende marked kan du bestemme, hvad der vil fungere, og hvad der ikke vil. Research multiple systems Hvilke værktøjer skal man bruge til at lave designresearch? Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal begynde, så prøv at bruge Behance eller Pinterest for at få inspiration.
Dette giver dig mulighed for at udvikle innovative ideer til dit designkoncept. Den bedste måde at tackle denne fase på er at sikre, at der ikke er nogen begrænsninger eller restriktioner, så du kan udforske så mange muligheder som muligt. Hvorfor er brainstorming vigtig? Dette trin sikrer, at du har en bred vifte af koncepter at vælge imellem, før du går videre til næste fase. Hvordan brainstormer man? Hav et kreativt miljø, hvor alle kan bidrage med deres ideer, uanset hvor besynderlige de kan virke. Husk, der er ingen dårlige ideer i brainstorming. Team sitting behind table working Hvilke værktøjer skal man bruge til at brainstorme? Du skal bruge en notesbog og en kuglepen til at skrive dine tanker og ideer ned, uanset hvor enkle de er.
Når det kommer til at vælge et designkoncept, kæmper kreative ofte med det, da det kan være svært at vide, hvad der vil give det ønskede resultat. Hvorfor er konceptet vigtigt? På dette stadium vil du indsnævre alle de koncepter, du har oprettet under brainstorming, hvilket gør designprocessen nemmere. Hvordan skaber man et koncept? Designteamet skal blive enige om et koncept, før det går videre. Dette vil forhindre uenigheder og forvirring senere. Mood board example kilde: carmenkmjune25.wordpress.com/2013/04/17/concept-board-mood-board/ Hvilke værktøjer hjælper dig med at vælge konceptet? Et moodboard kan hjælpe dig med at visualisere det særlige koncept og få alle på samme side.
For at skabe det bedst mulige design er det tid til at begynde at evaluere dine ideer. Hvorfor er dette trin vigtigt? Det vil hjælpe med at bestemme de specifikke detaljer i dit design og sikre, at alt er i overensstemmelse med din vision. Hvordan vurderer man ideer? Du skal kende dine mål, før du vurderer ideer. Hvis teammedlemmer arbejder sammen, skal du sørge for regelmæssigt at kommunikere eventuelle ændringer. Lighbulbs illustration kilde: hatrabbits.com/en/evaluate-brainstorm-ideas/ Hvilke værktøjer skal man bruge til at evaluere ideer? Skabeloner kan hjælpe med at se dine ideer visuelt og evaluere forskellige designmuligheder.  
Et af de vigtigste aspekter ved ethvert projekt er at fastsætte og overholde deadlines. Dette trin hjælper med at sikre, at alle involverede i projektet ved, hvad de skal gøre, og hvornår det skal gøres. Hvorfor er det vigtigt at sætte en deadline? Dette vil hjælpe med at holde alle på rette spor og undgå forsinkelser eller manglende opnåelse af milepæle. Hvordan sætter man en deadline? Opret en tidslinje med specifikke deadlines for hvert trin i designprocessen. Dette vil sikre, at alt forbliver på sporet. Set a deadline illustration Hvilke værktøjer skal bruges til at sætte deadlines? Et projektstyringsværktøj såsom Asana.
Overvej dit budget, når du designer enhver form for indhold. Du vil ikke bruge mere end dit tildelte budget, mens du stadig fuldfører alle elementerne i dit design. Hvorfor er det vigtigt at planlægge dit budget? For at sikre, at du ikke overskrider budgettet og stadig opnår det udseende og den følelse, du ønsker. Planning budget Hvordan planlægger du dit budget? Diskuter på forhånd eventuelle behov og begrænsninger dit team måtte have. Det vil hjælpe dig med at bestemme dit budget for hver fase. Hvilke værktøjer skal du bruge til at planlægge dit budget? Et regneark i Google Sheets til at organisere og holde styr på dit budget.
Det næste trin er at udarbejde designs, når du har færdiggjort dit koncept. Dette vil give dig en bedre idé om, hvordan alt skal se ud, når det er færdigt. Hvorfor er det vigtigt at lave kladder? Dette trin giver mulighed for revisioner og feedback, så eventuelle nødvendige ændringer kan foretages, før designet er færdiggjort. Hvordan laver man kladder? Teammedlemmer kan kontakte dig, hvis de har nogen bekymringer eller spørgsmål i løbet af denne tid. Det kan også bidrage til at forhindre ændringer i sidste øjeblik, der kan påvirke deadlines. Draft design on papers Hvilke værktøjer skal bruges til at lave kladder? Adobe Photoshop eller Illustrator, selvom disse er relativt komplekse værktøjer. For dem uden tekniske færdigheder er Canva et meget nemmere alternativ.

Projektopsætning

Før du overhovedet begynder at lave et grafisk design, skal du se på projektopsætningen. Det betyder, at du skal vælge de rigtige værktøjer og opsætte dit arbejdsområde på en effektiv måde. Hvorfor er dette trin vigtigt? Hvis du bruger de forkerte værktøjer, eller dit arbejdsområde ikke er konfigureret korrekt, kan det forsinke din arbejdsgang og forårsage frustration. Hvordan vælger man værktøjer og sætter sit arbejdsområde op? For eksempel, hvis du arbejder på et webdesign, skal du sørge for at have al den nødvendige software downloadet og installeret i forvejen. Graphic design illustration kilde: bloggingmile.com/best-graphic-design-software/ Hvilke værktøjer skal bruges i dette trin? Du skal bruge et godt designprogram (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, InDesign osv.), plus en tegneplade til grafiske designere.
Til at begynde med skal du sørge for, at din dokumentstørrelse er indstillet korrekt. Hvorfor er det vigtigt at indstille dokumentstørrelsen? Brug af den forkerte dokumentstørrelse kan forvrænge din grafik og have en negativ effekt på det overordnede udseende af dit design. Hvordan indstiller man dokumentstørrelsen? Sørg for at kontrollere de nødvendige dimensioner til projektet. Dit design skal passe til dets formål. Create new documents illustrator Eksempel på oprettelse af et nyt dokument i Illustrator Hvilke værktøjer skal bruges til at indstille dokumentstørrelsen? Alle designprogrammer giver dig mulighed for at ændre dokumentstørrelsen fra dokumentindstillingerne.
Marginen er mellemrummet mellem hovedindholdet og kanterne. Blødningen er det område, der strækker sig ud over den “færdige” snitkant. Hvorfor er dette trin vigtigt? Hvis disse ikke er konfigureret korrekt, kan din grafik blive beskåret eller ende med at se forvrænget ud. Hvordan tager man sig af marginer og blødninger? I de fleste tilfælde vil du som standard arbejde med en margin på 0,25″ og en blødning på 0,125″. Example of document setup in Illustrator Eksempel på dokumentopsætning i Illustrator Hvilke værktøjer skal bruges i dette trin? De fleste designprogrammer har standardindstillinger for margener og blødning, som du kan ændre, hvis det er nødvendigt.
Farvetilstanden kan bestemme, hvordan farver kombineres i henhold til antallet af kanaler i en farvemodel. Dette kan påvirke farvedetaljer og filstørrelse. Hvorfor er dette trin vigtigt? Hvis du vælger den forkerte farvetilstand, kan din grafik forekomme forvrænget eller udvasket efter udskrivning eller distribution. De kan også se helt anderledes ud end de farver, du ser i dit designprojekt. Hvordan konfigurerer man farvetilstanden? Hvis du arbejder på et design til et websted eller sociale medier osv., skal du sørge for, at farvetilstanden er indstillet til RGB. Dette vil sikre, at dit logo ser nøjagtigt ud, som det vises på en computerskærm. Hvis du skal printe dit design, skal du ændre farvetilstanden til CMYK. Example of color settings in Illustrator Eksempel på farveindstillinger i Illustrator Hvilke værktøjer skal bruges til at konfigurere farvetilstanden? Adobe Photoshop og Illustrator har begge en række farvetilstande, som du kan vælge imellem, såsom indekstilstand (256 farver), gråtonetilstand (256 gråtoner) og bitmaptilstand (2 farver). I Adobe Photoshop og Illustrator kan du få adgang til disse muligheder i det nye dokumentvindue. Hvis du allerede har oprettet et projekt, skal du gå til Filer > Dokumentfarvetilstand.

Designelementer

Sørg for, at skrifttyper er nemme at læse. Det er ikke godt, hvis din tekst er svær at scanne. Hvorfor er det vigtigt at vælge skrifttyper? Svære at læse skrifttyper kan gøre dit indhold svært at forstå. Hvordan vælger man skrifttyper? Først skal du holde dig til et par forskellige skrifttyper og bruge dem konsekvent gennem hele dit design. For det andet skal du undgå travle skrifttyper som kursiv eller håndskriftstile, medmindre de passer til din brandidentitet. Example of fonts in MS Word Eksempel på skrifttyper i MS Word Hvilke værktøjer skal bruges til at vælge skrifttyper? Hvis du er usikker på, hvilke skrifttyper du skal bruge, giver nogle hjemmesider dig mulighed for at teste forskellige skrifttyper, før du forpligter dig, f.eks. Flippingfonts.com.
I grafisk design refererer layoutet til arrangementet af visuelle elementer på en side, der udgør designets indhold. Hvorfor er dette trin vigtigt? Layoutet har to formål: at formidle budskabet korrekt og at præsentere information på en logisk, sammenhængende måde, der fremhæver de mest kritiske punkter. Hvis layoutet ikke er korrekt, kan det få din grafik til at se uprofessionel og/eller uorganiseret ud. Hvordan organiserer man layout og komposition? Her er fem punkter, du skal huske på for at forberede et godt layout: nærhed – gruppere relaterede genstande hvidt tomrum – efterlad mellemrum mellem indholdet, linjer og ydre marginer justering – vær konsekvent, arranger indholdet inde i et gitter kontrast – gør opmærksom på noget væsentligt gentagelse – gentag eller forstærk visse elementer i dit design for at forstærke budskabet Website layout illustration kilde: 99designs.com/profiles/1193222 Hvilke værktøjer skal bruges til at organisere layout og komposition? Det er muligt at oprette og gemme dine guidelayouts som forudindstillinger i Adobe med Guide Layout-funktionen.
Det er tid til at vælge din farvepalet til projektet. Hvorfor er det vigtigt at vælge passende farver? En hjemmeside eller grafik kan se helt anderledes ud, hvis den forkerte farve bruges. For eksempel er en lys rød baggrund muligvis ikke passende til en websides indhold. At bruge hvid tekst hjælper ikke, da brugerne ikke vil læse den. Hvordan vælger man passende farver? Generelt bør du bruge farver, der fungerer godt sammen og har et formål inden for designet. Hvis du ikke ved hvordan, følg farveteorien. Color theory kilde: macrovector Hvilke værktøjer skal du bruge til at vælge passende farver? I Adobe kan du oprette en brugerdefineret farvepalet. Du kan også finde forskellige farvekombinationer online eller i designlærebøger, hvis du sidder fast.
Hvis du inkluderer billeder i projektet, bør du først optimere dem. Hvorfor er det vigtigt at optimere billeder? Billeder, der ikke er optimeret, vil gøre størrelsen på dit endelige design for stor, eller det kan se pixeleret ud. Hvordan optimerer man billeder? Der er mange forskellige måder at optimere et billede på. Du kan reducere størrelsen på filen ved at komprimere den, eller du kan bruge et billedformat som JPEG eller PNG, der automatisk optimerer den. Optimize button kilde: lithyem.net/optimize-before-you-automate/ Hvilke værktøjer skal bruges til at optimere billeder? I Adobe Photoshop giver indstillingen Gem til web dig mulighed for at optimere billeder, før du eksporterer dem til forskellige formater. Du kan også finde online værktøjer, der optimerer dine billeder gratis.
Hvis dit design indeholder tekst, så stil dig selv følgende spørgsmål: Er alle de brugte skrifttyper licenseret til kommerciel brug? Er teksten let at læse, eller er den trang og svær at gennemskue? Er nogle ord blevet duplikeret eller brugt for mange gange gennem hele designet? Er der tilstrækkelig kontrast mellem teksten og dens baggrund/omgivende elementer? Er teksten korrekt justeret og formateret? Hvorfor er det vigtigt at udføre et teksttjek? Hvis du ikke er forsigtig, kan brug af forkerte skrifttyper eller tekstjustering få dit design til at se uprofessionelt ud. Hvordan udfører man et teksttjek? For at vælge det korrekte skrifttypeskema er det afgørende at have en generel idé om, hvordan du ønsker, at dit dokument skal se ud. Hvis du for eksempel opretter en flyer til en begivenhed, skal du bruge skrifttyper, der er nemme at læse og matcher begivenhedens tone. Udfør et teksttjek Hvilke værktøjer skal bruges til at udføre et teksttjek? I Adobe Photoshop kan du bruge tekstværktøjet til at oprette og redigere tekst. Adobe Illustrator giver et separat tekstværktøj dig mulighed for at formatere og justere din tekst. Du kan også finde flere muligheder for redigering af tekst i begge programmer under Window menuen.
Hvis du bruger en sort baggrund i dit design, er det vigtigt at bruge rig sort i stedet for standard sort. Især hvis du planlægger at printe dit design. Hvorfor er det vigtigt at bruge rig sort? Rig sort er dybere end standard sort, hvilket får teksten og andre elementer til at se skarpere og renere ud. Hvordan bruger man rig sort? Du skal ændre CMYK-blækværdierne. Det kan tage et par forsøg at finde din perfekte, rige sorte formel. Use rich black Hvilke værktøjer hjælper dig med at bruge rig sort? I Adobe Illustrator er der en farveprøve kaldet Graphic Black, som du kan bruge til at skabe rig sort.
Loven om ophavsret beskytter kreativt arbejde mod uautoriseret reproduktion og brug. Hvis du bruger billeder eller skrifttyper, der ikke er dine egne, skal du sørge for at inkludere ejerens copyright-oplysninger i dokumentet. Hvorfor er det vigtigt at inkludere copyright-oplysninger? Det er ulovligt at bruge billeder eller skrifttyper uden tilladelse, så du skal give kredit til deres skabere. Hvordan medtages oplysninger om ophavsret? Du skal indhente tilladelse, før du bruger noget værk, der er beskyttet af ophavsret. For at undgå at krænke nogen copyright-licens skal du læse og forstå den grundigt. Copyright claim on typer Hvilke værktøjer skal bruges til at inkludere oplysninger om ophavsret? Du kan tilføje copyright-oplysninger til ethvert dokument i Illustrator, Photoshop eller InDesign ved at vælge Filer > Filoplysninger.
Kontrasten er en fantastisk måde at understrege det væsentlige og tiltrække besøgendes øjne til et bestemt område af projektet. Hvorfor er det vigtigt at justere kontrasten? At have for lidt kontrast i dit design vil gøre det svært at læse teksten og genkende andre elementer. Hvordan justerer man kontrasten? Kontrast er ikke kun begrænset til farver. Du kan tilføje kontrast til dine designs ved at bruge forskellige størrelser af elementer, teksturer og mønstre. Good vs bad color contrast kilde: Lifewire / Jeremy Girard Hvilke værktøjer skal bruges til at justere kontrasten? Du kan bruge et gratis onlineværktøj som Contrast Checker til at bestemme forskellene mellem forskellige elementer.
Hvis du bruger billeder eller illustrationer, der indeholder tekst, skal du sørge for, at elementerne er afbalancerede. Hvorfor er det vigtigt at bevare balancen? Grafiske elementer bør afbalanceres, når du designer, så de fremstår tilsigtede snarere end tilfældige. Hvordan opretholder man balancen? Balance kan opnås ved hjælp af forskellige visuelle vægte såsom Symmetrisk, Asymmetrisk, Radial eller endda Off-Balance. Balance diagrams Hvilke værktøjer skal man bruge for at bevare balancen? I Adobe er der et par måder at opnå balance i dit design på. En måde er at bruge Rule of Thirds-gitteret. Du kan også justere placeringen og størrelsen af elementer, indtil de ser afbalancerede ud.

Output

Hvis du planlægger at udskrive dit design, er det vigtigt at inkludere skæremærker. Hvorfor er det vigtigt at inkludere skæremærker? Skæringsmærker hjælper printeren med at genkende, hvor papiret skal skæres, så alt vises korrekt. Hvordan medtager man skæremærker? Hvis du planlægger at få dit dokument udskrevet kommercielt, skal du først fremstille en prøveside for at sikre, at skæremærkerne er nøjagtige. Bleeds Trim Crop marks kilde: pcgprint.com Hvilke værktøjer skal bruges i dette trin? I Adobe kan du tilføje tilpassede skæremærker ved at justere indstillingerne under skæremærker.
Det sidste trin i at skabe et design er at udarbejde brandretningslinjer, så alle ved, hvordan de præcist kan bruge det grafiske design. Hvorfor er det vigtigt at udarbejde brandretningslinjer? Sørg for, at brandretningslinjerne angiver, hvordan og hvornår dit design kan bruges, især hvis du designer et logo eller et marketingbillede. Manglende opstilling af klare regler kan føre til problemer i fremtiden. Brand guideline template kilde: miro.com/templates/brand-guidelines/ Hvordan udarbejder man brandretningslinjer? Brandretningslinjerne bør indeholde oplysninger om acceptable filformater, farver og størrelser for følgende elementer: logo billeder skrifttyper Hvilke værktøjer skal bruges til at udarbejde brandretningslinjer? Du kan vælge et af følgende programmer: Adobe Illustrator, Microsoft Word eller Google Slides.
Tjek dit design endnu en gang, før du udgiver det eller sender det til printeren eller klienten. Hvorfor er det vigtigt at udføre et tjek? For at undgå fejl i det endelige produkt, bør du dobbelttjekke alt. Hvordan udfører man et tjek? Bekræft, at du ikke har overset noget vigtigt ved at gennemgå alle trin i tjeklisten for grafisk design igen. Udfør et tjek kilde: searchenginejournal.com/ultimate-seo-content-checklist/ Hvilke værktøjer skal du bruge til at udføre en kontrol? At bruge vores tjekliste er nok den nemmeste måde at opnå dette på. Find selv ud af det!
Når dit design er færdigt, er det tid til at distribuere det endelige produkt. Hvorfor er distribution vigtigt? Sørg for, at du gemmer dit projekt i det rigtige format. Ellers kan det forringe kvaliteten af dit arbejde. Hvordan skal det distribueres? At eksportere et projekt i flere formater er den bedste måde at gøre dette på. File types Hvilke værktøjer skal bruges til at distribuere? Standard rasterfiler er JPEG, PNG og GIF. Derudover kan du gemme dit design i PDF eller eksportere det til AI, EPS, TIFF og PSD for yderligere redigering.

Opsummering af tjekliste for grafisk design

Begrebsmæssige fase

 • Forbered et designbrief
 • Foretage research
 • Brainstorm
 • Vælg konceptet
 • Vurder ideer
 • Sæt en deadline
 • Planlæg dit budget
 • Lav udkast

Projektopsætning:

 • Vælg værktøjer og sæt dit arbejdsområde op
 • Indstil dokumentstørrelsen
 • Pas på dine margener og blødning
 • Konfigurer farvetilstanden

Designelementer:

 • Vælg skrifttyper
 • Organiser layout og sammensætning
 • Vælg passende farver
 • Optimer billeder
 • Lav teksttjek
 • Brug rig sort
 • Inkluder oplysninger om ophavsret
 • Juster kontrasten
 • Oprethold balancen

Output:

 • Inkluder skæremærker
 • Udarbejd retningslinjer for brand
 • Udfør et tjek
 • Distribuere

Graphic design checklist FAQs

What should a graphic design checklist include?

It should include specific design requirements, principles to be followed, and a review process. Complete the checklist and you'll see that we cover all these aspects.

How much do graphic designers charge?

Rates can vary greatly depending on a designer's experience and the type of project. However, in general, graphic designers charge anywhere from $25 to $200 per hour, with the average rate being around $75 per hour. Some designers may also charge a flat fee for a project type rather than charging by the hour. This fee could be anywhere from $500 to $5,000 for a project that typically takes 50-100 hours to complete.

Why should I hire professional graphic designers?

Professional graphic designers will produce high-quality graphics that adhere to your company's aesthetic aspect, stand out on social media, persuade new customers, and foster loyalty. The designs won't require time-consuming and expensive design updates down the road, but rather look fresh for years to come.

What are some common graphic design mistakes?

Choosing too many fonts, including low-resolution images, using text that's too small or difficult to read, and not adding enough white space. It’s best to stick to two or three fonts at the most and make sure they complement each other. Low-resolution images often look blurry and pixelated when enlarged, so it's wise to use high-resolution images whenever possible. White space is critical for creating a visually appealing layout and making text easy to read.

Tilhørende ressourcer

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×
Plan en én-til-én samtale og opdag hvordan LiveAgent kan hjælpe din virksomhed.

Vi er tilgængelige på adskillige datoer

Planlæg en demo